KinderCoaching

  KinderCoaching


Kinderen kunnen te maken krijgen met een probleem, een situatie of een gebeurtenis en weten niet hoe hier mee om te gaan en kunnen hierin vastlopen. Soms is het ook helemaal niet duidelijk waarom een kind niet lekker in zijn vel zit. In veel gevallen kan ik als kindercoach dan hulp bieden. Kindercoaching is een laagdrempelige manier van coachen, waarbij de veerkracht van het kind wordt aangesproken en er wordt gekeken naar de mogelijkheden van een kind om vooruit te kunnen in het leven.


... wees een kind, je bent nog lang genoeg groot ...

De kindercoach werkt vanuit het hier en nu en richt zich op de toekomst. Het kind wordt als het ware aan de hand genomen en gaat samen met de kindercoach op ontdekkingsreis op zoek naar zijn/haar kwaliteiten en talenten. Dit gebeurt spelenderwijs en passend bij de leeftijd van het kind. De kindercoach kijkt naar hetgeen het kind nodig heeft om weer vol (zelf)vertrouwen op weg te gaan.

voor meer opvoed- en opgroei informatie klik op het bovenstaande logo

Voor wie?

Voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 18 jaar die:


   • Vaak onrustig slapen
   • Vaak boos worden
   • Zich moeilijk kunnen concentreren
   • Onrust voelen in hun lijf of hoofd
   • Vaak moe zijn
   • Zich (weleens) buitengesloten voelen
   • Te maken hebben met pesten
   • Zich anders voelen en daar last van hebben
   • Zich onzeker voelen
   • Last hebben van andere dingen waardoor ze zich niet fijn of onbegrepen voelen


  Werkwijze


Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is bedoeld om onderling informatie uit te wisselen om zo te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Tijdens dit gesprek komt ook de hulpvraag van het kind aan de orde. De kindercoach vertelt iets over zichzelf en over haar werkwijze. Ook vertelt zij wat de ouders en het kind van haar mogen verwachten. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur en is gratis en geheel vrijblijvend. Wanneer van beide kanten wordt besloten met elkaar verder te gaan, wordt er een afspraak voor een intakegesprek gemaakt.


... voel je vrij en blij ...

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt ongeveer een uur. Het doel van het intakegesprek is o.a. meer informatie te krijgen over de achtergrond van het kind, de levensloop en de ontwikkeling van het kind en inzicht te krijgen in de hulpvraag. Na het intakegesprek wordt er een vervolgafspraak gemaakt met uw zoon of dochter.


Vervolgafspraak met uw zoon of dochter

De vervolggesprekken duren gemiddeld een uur. Ieder kind is uniek en elk coachingstraject (gemiddeld 7 à 10 afspraken) zal anders zijn, namelijk volledig afgestemd op uw zoon of dochter. Ik ga samen met uw kind kijken wat er nodig is, zodat uw kind zich weer prettig voelt en weer vrolijk en vrij op weg kan. Op verschillende manieren gaan we op zoek naar de kwaliteiten en talenten van uw kind. Dat kan bijvoorbeeld zijn door het spelen van het Coachee-spel of het Krachtstenenspel, (van beide spellen ben ik licentiehouder), we gaan aan de slag met verschillende creatieve werkvormen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.


Door veel samen te doen, komen we er achter wat uw kind het beste kan helpen. Van tevoren weet ik niet wat dat zal zijn en dat gaan we samen ontdekken. Eén ding is zeker, het wordt zijn/haar Eigen-Wijze weg.


... ga op weg en doe het maar ...

Afronding

Uiteraard wordt u betrokken bij het traject en wordt u zoveel mogelijk op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van uw zoon of dochter. Het coachingstraject wordt afgesloten met een evaluatiegesprek, waarbij u zo nodig tips en adviezen krijgt aangereikt om uw kind te blijven (onder)steunen.Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of een intake.

Tel.06-238 25 944 of info@tierelierkindercoaching.nl

ADRES GEGEVENS:


Tierelier KinderCoaching

Harma Beuker-Gjaltema

Spijkerlaan 4

9903  BB  Appingedam

 

Tel: 06-238 25 944


info@tierelierkindercoaching.nl


www.tierelierkindercoaching.nl

Namasté Heart is onderdeel van

Tierelier KinderCoaching

BANK GEGEVENS:


IBAN: NL44 INGB 0001 3685 77

t.n.v. Harma Beuker-Gjaltema

KvK NUMMER:

64888797

 

 

BTW NUMMER:

NL001231587B77